Enzimes béldaganat szűrés

 

  Érdeklődöm!

A béldaganatot azért nehéz időben észrevenni, mert korai stádiumában nem okoz tüneteket. A béldaganatok kialakulásához hosszú idő szükséges, ezért különösen fontos, hogy a rendszeresen végzett szűrővizsgálatokkal lehetőség van  a daganatok idejében történő diagnosztizálására, mielőtt még tüneteket okozna.

 

A teszt a daganatsejtek anyagcseretermékét muntatja ki a székletből. A jóindulatú daganatok , polipok is okozhatják a pozitiv eredményt, nem feltétlenül jelent bélrákot, de pozitiv eredmény esetén mihamarabbb  el kell végezni a colonoscopiás ( béltükrözés) vizsgálatot.

 

A teszt ára: 16500,- Ft, rendelőnkben megvásárolható a tájékoztatóval együtt.

 

A Magyarországon 2008. óta alkalmazott módszerrel székletből a daganatsejtek által termelt enzimet mutatják ki. Pozitív teszt esetén nagy valószínűsége van annak, hogy jó - vagy rosszindulatú daganat van jelen, de nem 100%-os biztonsággal jelent daganatot, a belek gyulladásos betegsége is okozhatja. Felhívja a figyelmet, hogy vastagbél tükrözésre van szükség!

 

A szűrés elvégzése javasolt a 45 évnél idősebb nőknek és férfiaknak, különös tekintettel a dohányosoknak, a túlsúlyosaknak és azoknak, akik kevés zöldséget fogyasztanak, mozgásszegény életmódot élnek.